< Till bloggens startsida

mysdag

 
 
 
 
Igår efter skolan gick jag och Simone till Ming Palace och åt kinamat. Därefter tog vi bussen ut till birsta och kikade på julklappar och sånt, sedan mötte Agnes upp oss och därefter åkte vi och såg på Breaking dawn. Himla mysigt att spendera lite tid med vänner!

.

’’Om du har drömt om en fjäril, hur vet du då när du vaknar att du inte vaknat från en dröm om en fjäril, eller att du är en fjäril som drömmer att du är en människa?’’

Julklappsbekymmer

Jag har fått lite julklappsångest nu när alla börjar handla julklappar, pyntar och bakar. Jag älskar att ge bort saker till människor jag tycker om, men jag lyckas aldrig klura ut något på förhand och går allt som oftast de allra sista dagarna innan jul och letar saker att ge bort. 
 

Vad ger man sin mamma, pappa, bror, vän, pojk eller flickvän?

Veckans planer

Jag har som vanligt en fullt planerad vecka och på kvällens agenda stod egentligen ridning, men jag tar tag i lite plugg istället så slipper jag handskas med det resten av veckan!

 
Annars innehåller veckan massa roliga och spännande saker. Kul!

Senaste veckan i bilder

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2116404/images/2012/pic_50b338b8e087c32edb33c2f8.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2116404/images/2012/pic_50b339579606ee2e4a9bc317.jpg" class="image">


Söndagsmys

Den senaste veckan har jag haft så otroligt mycket att göra. Skola, läxor, hästar och där någonstans ska jag hinna andas också. Ikväll spenderar jag kvällen i njurunda och myser med Skagentoast, b&j, gitarr och solsidan.


sjukhusbesök och förkyld

Jag är sjuk, har feber och nyser varannan minut. Igår var jag till sjukhuset och kollade upp en läskig sak på min hals, fick två stora sprutor instuckna där och det gjorde ont. Hur som hellst gick det fint och det är förmodligen ingenting farligt. 

 
 
 
Efter sjukhuset red jag tre pållar, hämtade hö och lite annat som man gör när man har djur. Det kanske inte var det smartaste draget att göra då man är sjuk eftersom att det resulterade i att jag nu får ligga under ett täcke, framför tv'n och dricka te hela dagen istället för att kolla på debatter som min grupp under rollspelsveckan är med i.
 

Just nu

Fotboll, snuva och feber. Jag har haft det bättre faktiskt!


Rollspelsvecka

Det är FN-rollspelsvecka på skolan och jag är mentor åt en kontinent vilket innebär attt jag bara behöver hålla föreläsningar och coacha min grupp genom veckan. Ändå är jag helt slut när jag kommer hem. Det kan också bero på att jag böåker hemifrån 20 i 7 och kommer hem halv 6 , men ändå!
 
 
När man är administratör får man göra fika varje dag till eleverna. Så vi gör konstverk av saftmuggarna! 
 

Simpen

http://cinemagr.am/show/43880639


Simone tvingar mig


Mainstream

Eftersom att jag är så himla mainstream så har jag ju såklart också skaffat mig Instagram. Olinaeriksson heter jag ju där då. Och ha överseende med alla telefonbilder som jag kommer posta här, är bara oskyldigt förälskad i denna telefon!


Lyckan är gjord

Idag åkte jag ut till Birsta efter skolan och införskaffade mig en ny telefon. Och ja, jag är mainstream och kör på en iPhone jag också! Lycka.


FN-rollspel

Vi har FN-rollspel hela veckan på skolan, och jag är mentor för världsdelen Afrika, inte landet. Jag behöver alltså endast svara på frågor hela veckan, och servera fika. Jobbigt liv.

 



Effektivitet

Idag har jag hunnit med många saker! Jag har ridit två pållar, gjort morgon i stallet, varit på möte, spelat sällskapsspel, hämtat kakor, åkt till Stöde och tillbaka och mitt där emellan har jag även hunnit äta mat, upplevt hemska saker och myst. Det kallar jag effektiva och härliga dagar!

 
Imorgon kommer jag att spendera hela dagen lång i stallet och sedan ska jag även hinna plugga. Så nu är det sovdags! 

Saketter är skit

Ikväll ska vi fira min pappa på farsdag eftersom att han ska jaga i helgen. Jag dietar så jag tänkte baka en lchf-tårta för att vara lite nyttigare. I recepter ingick saketter (tabletter som gör att det smakar sött fast utan att det är några kalorier, kolhydrater eller fett i). Saken är den att jag skulle ha 2 dl saketter strö, men jag använde tablettformen istället. Det räckte inte till 2 dl så jag hällde i hela burken (cirka 400 tabletter). Vad jag inte visste var att en tablett motsvarar en socketbit i sötma. Detta motsvarar alltså 400 sockerbitar. 


Tårtjäveln blev så jävla äcklig så nu ska jag slänga allt och fuska. Men jag försökte faktiskt!

gamla nyheter

Tumblr_mctp9bjwey1rwi9uyo1_500_large
 
http://gamlanyheter.tumblr.com - kanske den finaste bloggen jag någonsin läst, och så himla fin enligt mig som älskar gamla söta gubbar och tanter. 

Mörkrädda tjejer

Ikväll har jag och Elin varit ute på ridtur i det kolsvarta mörkret. Både jag och Elin är sjukt mörkrädda men låtsas som att vi inte är rädda för att inte skrämma upp varandra ännu mera, samtidigt som vi vet att båda är lika rädda. 
 

När vi red på en väg, utan några som hellst lampor eller hus, som bara är omringad av massa skog och lägdar så tittar jag runt på lägden och från lyset av min pannlampa kunde jag se en massa djurögon, troligvis rådjur, som sedan försvann fort. Däremot var det ett par ögon som inte försvann och något konstigt vitt mitt på lägden och båda kom närmare oss. Både jag och Elin var skräckslagna och våran konversation såg ut ungefär såhär:

Elin - Det är något vitt mitt på lägden... 
Olina - Ja!
Elin - Det kommer närmare.
Olina - Ska vi trava?! 

Också travade vi iväg och låtsades som om detta aldrig hänt. Två mörkrädda personer är bättre än en. Eller? 
 
 

Pluggångest

Nu har jag pluggat klart för idag! Jag skrev både en engelska uppgift och rätt mycket på en filosofisk analys. Duktigt måste jag säga eftersom jag helt plötsligt under pluggandet fick någon sorts pluggångest och vägrade göra någonting och blev på jätte dåligt humör. Men nu är det i alla fall gjort!

Tumblr_md4j3eomv51qj60qpo1_500_large
 
179299628884327677_mxtcqwos_c_large
 
Nu ska jag fika, dricka te och kolla på bonde söker fru. Det är jag värd nu. 

Pluggkväll

På Onsdagar har jag bara en lektion som börjar klockan tolv och slutar klockan ett, så jag är redan hemma! Nu ska jag tillbringa resten av dagen och kvällen med plugg. Jag har en filosofisk analys som ska skrivas, en svensk stilanalys, engelsk boksammanfattning och en historia uppgift. Det är helt enkelt bara att sätta igång! 

 

.

521725_502923516399672_359477832_n_large
 
 

En såndär Tisdagskväll

Denna kväll spenderar jag med att sitta längst ut på en sängkant och titta på när tre pojkar spelar något datorspel som tar himlans lång tid. Men det kan ju också vara fint på sitt sätt. 

En gammal bild men jag gillar den så då får ni också göra det. 
 
Och ja, det var knäppisen Rasmus som skrev förra inlägget. 

Krossarns Klassiker

snygga skosnören, ska vi röka ölbong eller???
 

kulturmagasinet

 
 
 
Just nu sitter jag och Simone på kulturmagasinet och letar gamla människor i kyrkböcker på internet. Högst intressant. Dock vill inte min dator sammanbeta med mig och gör ungefär allt för att jag inte ska kunna göra uppgiften. 

Förut var vi och gymmade i en timme. Sjukt skönt var det!

 


Intensiv måndag.

Igår var en instensiv dag. Jag började dagen med skola från tio till två. Därefter gick jag och Jenny till stargym och gymmade i en och en halv timme. Därefter åkte jag buss hem, käkade middag, bytte om och åkte till stallet. Jag och Elin red en sväng på en och en halv timme. När jag kom hem hann jag bara duscha, fika och packa innan det var dags att lägga sig och sova. Rätt skönt med en fullspäckad dag!

 

önskerubrik - Det här vill jag jobba med

När jag blir stor och ska börja jobba med det jobb som jag utbildat mig till vill jag jobba med människor. Det roligaste och det jag hellst skulle vilja bli, just nu, är psykolog. Det beror väll mest på att jag verkligen tycker att psykologi, människor och beteenden är intressant. Det är himla kul! Nu vet jag inte om det är precis det jag kommer att jobba med senare i livet men det vore väldigt intressant och roligt!
 

Annars har jag en liten dröm om att, när jag jobbat klart med mitt ''riktiga'' jobb, öppna ett litet café i en stad någonstans. Att varje dag baka fina kakor och skapa fina bakelser, göra chailatte och bara liksom vara och leva i mitt mysiga lilla café när jag är klar med allt annat i livet. 
 
Självklart vill jag mycket med livet. Jag vill både utbilda mig, resa och se världen, bo utomlands och flytta till olika ställen för att uppleva olika saker. Jag vill så mycket med livet och jag vill också trivas så himla bra med det jag gör. Det skrämmer mig lite när människor inte tycker om att gå till sitt jobb, hur ska man kunna vara lycklig om man varje dag känner att man inte vill gå till sitt jobb? 
 
För att sumera detta så vill jag jobba med något som jag tycker är himla kul och som jag trivs med. Det är det viktigaste. 

Det sista höstlovet är över.

Nu är höstlovet över och skolan börjar imorgon. Samtidigt som det är otroligt skönt med lov så känns det på något sätt bra att börja i skolan igen. Det är konstigt det där!
 
 
Nu har jag i alla fall gått och lagt mig, tänt lite ljus och ska lyssna på lite podcast tills jag somnar. 
 

If it does not break your heart it is not enough.

 
 
Igår var jag hemma hela dagen, städade lite på morgonen och på kvällen hade jag myskväll med finaste Rasmus. Idag har jag däremot gjort lite mer och har ridit två pållar och ska nu tillbringa kvällen med att städa. 

En fredagkväll

 
 
 
Igår kom finaste vännerna hit och umgicks med mig. Det var mycket fint!

Godmorgon vänner!


 
Det är första dagen på länge som jag verkligen fått sova ut och det var riktigt skönt. Nu äter jag lite frulle och senare ska jag åka till stallet. 

Powerwalk - Check!

 
 
 
Nu har jag och Troy varit ute på promenad. Det var väldigt halt och väldigt slaskigt men det gick ju bra ändå!
 
Nu; Laga mat.

klockan är bara ett

Klockan är endast ett och jag har redan hunnit med att rida, göra morgon i stallet, mocka och lite annat! Dessutom har jag redan hunnit med två nära-döden-upplevelser. Det här med att köra moped när det är svinhalt utomhus, det är kanske inte det klokaste man kan göra! Dock ramlade jag endast en gång och då stog jag still..


RSS 2.0